Een verkoper contacten

Wil je graag in contact komen met een verkoper over een item waarin je geïnteresseerd bent of wil je checken wanneer je order verstuurd gaat worden? Dan kun je daar hier alles over lezen.

Hoe je verkopers kunt contacten hangt af van de volgende twee aspecten:

Hoe kun je een verkoper contacten over een item dat te koop staat

We raden je aan om verkopers te contacten en hen vragen te stellen over het item dat te koop staat. Dit biedt de mogelijkheid om te achterhalen of het item voor jou geschikt is. Eventueel kun je extra details vragen die niet zichtbaar zijn op de foto's,  je kunt vragen hoe het item jou zou passen op basis van hoe het de verkoper past en antwoorden krijgen op andere eventuele vragen die je nog hebt. (bijvoorbeeld, van welke materialen een item gemaakt is, exacte lengte van een riem, etc)

Het is echter niet mogelijk om een privébericht naar de verkoper te sturen. Alle vragen staan in het gedeelte 'Reacties' van het item en zijn zichtbaar voor alle gebruikers. De verkoper kan jouw vraag in dezelfde sectie beantwoorden of indien gewenst extra foto's toevoegen aan de advertentie van het item. Hierdoor kunnen alle gebruikers dezelfde informatie krijgen en voorkomt dat de verkoper zichzelf te vaak herhaalt.

Je kunt deze sectie ook gebruiken om andere gebruikers uit te nodigen om het item te bekijken. Tag ze simpelweg (typ het "@" symbool voor hun naam om toegang te krijgen tot de lijst met gebruikers) zodat ze een melding krijgen.

Als je over de prijs wilt onderhandelen, kunt je altijd een bod doen via de knop "Een bod doen" (naast de knop "Nu kopen"). De verkoper ontvangt jouw aanbieding en accepteert / weigert deze.

Houdt er echter rekening mee dat verkopers deze optie moeten activeren. Dus als je deze knop niet ziet, vraag hen dan gewoon vriendelijk of ze over prijzen willen onderhandelen in de reacties!

Aangezien verkopers je vragen kunnen beantwoorden via het gedeelte reacties en foto's kunnen toevoegen (inclusief kopieën van ontvangstbewijzen of echtheidscertificaten) aan de advertentie, is het niet nodig om persoonlijke informatie uit te wisselen, zoals e-mail, telefoon, gebruikers-ID's van het sociale netwerk, enz. Daarom zullen wij geen verantwoordelijkheid nemen voor transacties die buiten ons platform worden uitgevoerd.

Hoe een verkoper te contacten over jouw order

Wanneer je een item hebt gekocht en de order hiervoor is aangemaakt, is de kans groot dat je nog steeds in contact wil komen met de verkoper. Dit kan zijn om de volgende redenen:

• Je hebt een zending met postzegels gekozen of het verzendlabel is niet aangemaakt en je wilt weten of de verkoper jouw product heeft verstuurd met een track & trace code;
  • Je wilt het adres bevestigen;
  • Je retourverzoek is goedgekeurd en je moet retour gegevens doorgeven aan de verkoper;
  • Je order is nog niet ontvangen

Om deze reden wordt, zodra je order is aangemaakt, een persoonlijke chat tussen jou en de verkoper aangemaakt. In deze chat kun je over eerder genoemde punten in contact komen met de verkoper.

Deze chat kun je vinden via Menu > Mijn orders > Aankopen. Vervolgens kun je op het praat wolkje klikken die je kunt vinden rechts onderin bij de foto van het item.

Je kunt de chat ook bereiken via de order bevestigingsmail die naar je is gestuurd. In deze mail staat een knop die je direct naar de chat met de verkoper leidt!