Namaak items op United Wardrobe

Het is niet toegestaan om replica (namaak of 1:1) kleding, schoenen of accessoires te verkopen op United Wardrobe. Dit is verboden bij de wet en wij willen dit niet op ons platform. We checken dit dagelijks en blokkeren de items die niet aan onze voorwaarden voldoen. Indien herhaaldelijk wordt geconstateerd dat een account replica verkoopt, zijn we genoodzaakt dit account te blokkeren.

Met de hoeveelheid items op United Wardrobe, is het voor ons helaas niet mogelijk om de echtheid van alle producten te garanderen. We vragen gebruikers dan ook behoedzaam om te gaan met het kopen van items.

Replica herkennen

Het is soms lastig om vanaf een foto te zien of het om een echt of nep item gaat. We raden je daarom aan de items zo goed mogelijk via de foto's te controleren voordat je een aankoop doet en de verkoper altijd om meer foto's of informatie te vragen via de productreacties. De verkopers kunnen meer informatie geven en eventueel foto's van serienummers of echtheidscertificaten toevoegen aan de advertentie.

Je kunt alle reacties bij een advertentie terug lezen, deze zijn openbaar zodat alle informatie die gedeeld is, voor iedereen beschikbaar is. Dit gaat bijvoorbeeld ook om waarschuwingen van andere gebruikers. En denk eraan, wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het waarschijnlijk ook.

Omdat verkopers alle vragen via de productreacties kunnen beantwoorden en foto's (zoals aankoopbewijzen en certificaten) aan de advertentie kunnen toevoegen, is er geen reden om persoonlijke informatie te delen met elkaar. Dit gaat om email, telefoonnummers, gebruikersnamen op sociale netwerken enz. We zijn dan ook niet verantwoordelijk voor de transacties die buiten ons platform plaatsvinden.

Replica rapporteren

Vanwege de grote hoeveelheid nieuwe producten die er per dag geplaatst worden, vertrouwen wij op onze gebruikers om ons te helpen replica te herkennen en aan te geven. We hebben daarom een systeem waarmee je replica aan ons kunt rapporteren. Wij bekijken deze items dagelijks en blokkeren de replica artikelen. Wanneer we zien dat een account herhaaldelijk replica plaatst, zullen wij dit blokkeren.

• In de iOS app werkt dit door bij de advertenties op de 3 puntjes te klikken rechts bovenin de pagina > je klikt dan op rapporteer product en daarna op de reden van rapporteren.
  • In de Android app werkt dit door bij de advertenties op de 3 puntjes te klikken die rechts onder de foto staan > daarna klik je op rapporteer product en op de reden van rapporteren.
  • Op de website kan dit door naar de productreacties te gaan en op het tandwieltje te klikken > hier kan je vervolgens het product rapporteren.

Replica ontvangen

Als jij denkt een replica item ontvangen te hebben, kan je direct een retour verzoek indienen via de orderpagina. Geef hier duidelijk aan dat je denkt dat het replica betreft en voeg duidelijke foto's toe van de afwijkende kenmerken. Je hebt 4 dagen om dit te doen nadat je het item hebt ontvangen. We raden je aan om deze tijd te gebruiken om het item goed te checken. Als de verkoper het niet eens is met het retour verzoek, zullen wij beslissen of het item retour gestuurd wordt of niet. In het geval van replica, zullen wij het retour verzoek altijd goedkeuren.

Je stuurt het product terug met Track & Trace code naar ons kantoor, je vindt meer informatie in onze reactie op jouw retourverzoek. Wij checken het item en zullen het in beslag nemen wanneer het replica betreft. Jij krijgt de orderprijs, de eerst betaalde verzendkosten en de gemaakte retourkosten van ons terug.