Problemen met uitbetalen

Wanneer jij jouw geld nog niet hebt gehad bij een voltooide order, kunnen er een aantal dingen aan de hand zijn. Het is uiteraard de bedoeling dat jij het geld wel krijgt en we zullen hier dan ook voor zorgen.

De order is ontvangen, maar nog niet voltooid

Wij kunnen de order niet uitbetalen voordat de koper de order voltooid heeft. De koper dient zelf aan te geven dat het item naar wens is en dat het niet retour gaat in de orderpagina.

Wanneer het pakket klaar ligt in een pick-up point, is de order nog niet ontvangen. De koper dient het daar eerst af te halen.

• Wanneer wij een verzendlabel hebben aangeleverd, krijgt de koper herinneringen om de order op te halen. Je kunt dit ook aan de koper vragen via de chat. Je krijgt een bericht wanneer het pakket opgehaald is, dit wordt automatisch bijgewerkt in de order.
  • Wanneer je zelf een verzendlabel gekocht hebt, raden we je aan om de koper te laten weten dat het pakket klaar ligt voor hem of haar. De koper moet dan zelf in de order aangeven dat het ontvangen is.

De koper heeft daarna 4 dagen om de item(s) te checken en aan te geven of deze gehouden worden of om een retour verzoek in te dienen. Wanneer de koper dit niet zelf doet binnen deze 4 dagen, voltooit ons systeem de order automatisch na deze tijd en gaan we jou uitbetalen.

Jouw identiteit is nog niet geverifieerd

Vanaf 1 juli moeten verkopers hun identiteit laten verifiëren door onze betalingspartner Stripe (wordt ook door bijvoorbeeld Booking.com gebruikt) voordat wij een betaling kunnen overmaken. Zonder deze verificatie kunnen wij verkopers niet uitbetalen na 30 juli en zullen we het geld vasthouden. Het is dus verstandig om dit zo snel mogelijk te regelen.

Als het goed is, heb je een notificatie ontvangen in de app en een e-mail waarin gevraagd wordt om je identiteit te verifiëren. Mocht je geen e-mail ontvangen hebben, kijk dan even in je spambox. Het is belangrijk om jouw app te updaten zodat je de identiteitsverificatie kunt doorlopen.

Om je identiteit te verifiëren, dien je je volledige naam, geboortedatum (zoals op je identiteitskaart weergegeven is), adres en rekeningnummer/IBAN door te geven. Wanneer Stripe jouw informatie niet kan verifiëren, zul je extra gegevens moeten doorgeven. Hier kun je daar meer over lezen. Natuurlijk is deze informatie privé en zal dit niet gedeeld worden met andere gebruikers.

Goed nieuws: je hoeft dit maar een keer te doen. Zodra jouw identiteit is geverifieerd, kun je aan de slag! We zullen je niet opnieuw vragen om dit te doen, of om meer informatie te geven tenzij:

• je hebt je gegevens veranderd (bijvoorbeeld een andere naam of een andere IBAN)
  • je hebt iets verkocht met de waarde van meer dan €2,500 euro, of een betaling staat meer dan 6 maanden vast
Als je de identiteitsverificatie niet doorloopt, kunnen wij niet garanderen dat we je veilig kunnen uitbetalen en daarom zal het geld vastgehouden worden door onze betalingspartner Stripe. De betalingspartner kan het geld voor een termijn van 90 dagen vasthouden nadat de order is voltooid. Mocht je dus binnen 90 dagen geen informatie aan ons doorgeven die wij nodig hebben om je uit te kunnen betalen, zijn we genoodzaakt om de koper terug te betalen. Zorg er dus voor dat je ons binnen dit termijn de informatie geeft die we nodig hebben!

Ik kan geen kopie van mijn identiteitskaart uploaden

Of jouw ID geaccepteerd wordt voor de verificatie, hangt af van in welk land je woonachtig bent. In de app kun je een lijst vinden hierover en waar je je ID moet uploaden.

Je controleert het volgende:

• Heb je het juiste formaat (PNG of JPEG) geüpload en is het bestand niet groter dan 10 MB?
  • Is de foto van jouw ID scherp en in kleur? (wazige foto's worden afgewezen)
  • Komt de naam en geboortedatum op je ID overeen met degene die je zojuist hebt doorgegeven?
  • Is je ID nog geldig? (een verlopen ID wordt afgewezen)

In de 24 uur na het uploaden, zal de informatie gecheckt worden.

Ik kan geen bewijs van mijn adres uploaden

Het is mogelijk dat Stripe jouw adres niet kan verifiëren. In dat geval zullen we je vragen om een bewijs van jouw adres aan te leveren (zoals een brief van een officiële instantie met jouw naam en adres erop). Je kunt dit uploaden in de app via jouw instellingen. Zorg ervoor dat je de laatste versie van de app hebt! De volgende bewijzen van adres worden geaccepteerd:

Nederland België

• Energierekening
  • Verklaring van een financieel instituut
  • Brief van de overheid
  • Verzekeringsbewijs
  • Attest van hoofdverblijfplaats
  • Energierekening
  • Verklaring van de bank
  • Verblijfsvergunning
  • Hypotheekoverzicht
  • Brief met bewijs van inschrijving bij het Gemeentehuis/Maison Communale
  • Pensioenoverzicht
Frankrijk Duitsland
  • Telefoonrekening (Facture de téléphone)
  • Energierekening (Facture d'électricité, de gaz, ou d'eau)
  • Huurovereenkomst (Quittance de loyer d'un organisme social ou d'une agence immobilière)
  • Belastingaankondiging (Avis d'imposition)
  • Bewijs van woonbelasting (Justificatif de taxe d'habitation)
  • Inboedelverzekering (Attestation ou facture d'assurance du logement)
  • Anmeldebestätigung Meldebescheinigung
  • Wohnungsgeberbestätigun Vermieterbescheinigung
  • Energierekening
  • Verklaring van de bank
  • Hypotheekoverzicht
  • Brief van de overheid

Zorg ervoor dat jouw bewijs aan de volgende eisen voldoet:

• Het bewijs is niet meer dan 6 maanden oud
  • Het document is een PNG, JPG of PDF
  • Het is scherp en duidelijk leesbaar
  • Je upload het volledige document, zorg dat jouw naam en adres zichtbaar zijn op dezelfde pagina

Verkeerde IBAN

Voor orders die aangemaakt zijn voor 30 juli zullen de betalingen nog via ons systeem uitbetaald worden op jouw IBAN die in jouw account staat. Zorg ervoor dat je de juiste informatie in jouw account hebt staan, je kunt dit enkel nog checken of aanpassen via de website. Je kunt de IBAN aanpassen of toevoegen via Menu > Instellingen > IBAN

Wanneer jij een verouderde IBAN in jouw account hebt staan, pas deze dan aan en neem contact met ons op. Wij zullen nagaan of het geld bij ons terug gekomen is en het opnieuw overmaken als dat het geval is.

Voor orders die aangemaakt zijn na 30 juli dien je te zorgen dat je de juiste informatie hebt ingevuld in de identiteit verificatie. Wanneer jouw gegevens niet geverifieerd kunnen worden, kan je deze aanpassen in de verificatie.

Wanneer jij de verificatie doorlopen hebt met een oude IBAN, neem dan contact met ons op. Wij zullen je helpen om deze aan te passen naar jouw nieuwe IBAN.

Wanneer het geld niet naar jou overgemaakt kan worden omdat de verificatie mislukt is, zal Stripe het 90 dagen vasthouden. Zorg ervoor dat je binnen deze 90 dagen de juiste informatie aanlevert zodat we je kunnen betalen. Wanneer je niet binnen deze dagen slaagt voor de verificatie, zijn we genoodzaakt het geld terug te storten naar de koper.

Overdrachtstijd

We maken het geld binnen 24 uur naar jou over nadat jouw order voltooid is. Wanneer je dit geld op jouw rekening ontvangt, ligt echter aan jouw bank. Het kan tot 3 dagen duren voordat dit op jouw rekening staat. Dit ligt in de handen van jouw bank. We raden je aan hier rekening mee te houden!

Wanneer jij het geld niet na deze 3 dagen ontvangen hebt, raden we je aan om jouw gegevens na te lopen via instellingen. Het kan zijn dat je extra informatie dient aan te leveren zodat wij jou kunnen uitbetalen.

Weekend vertraging

Hebben wij jou uitbetaald op een zaterdag of zondag? Dan wordt het geld op maandag overgemaakt. In het weekend verwerken de banken helaas geen transacties, waardoor dit op maandag gebeurd. Hier kunnen we helaas niets aan doen. Je zult het geld dan tussen maandag en donderdag ontvangen.