Privacy beleid

De veiligheid van onze gebruikers is essentieel voor ons bij United Wardrobe. Je blijft dan ook volkomen veilig en beschermd mits de belangrijkste regel wordt nageleefd: koop altijd enkel via het United Wardrobe betaal systeem!

Ons betalingssysteem

Om betaling nog veiliger te maken en jouw financiële data nog beter te beschermen, werken wij samen met een veilige betalingspartner (Stripe, deze partner wordt bijvoorbeeld ook door Booking.com gebruikt).

Deel van deze samenwerking met hen is dat de identiteiten van verkopers geverifieerd moeten worden door Stripe, voordat wij hen uit kunnen betalen. Voor deze verificatie is jouw volledige naam en geboortedatum (zoals vermeld op jouw identiteitsbewijzen), je adres en je IBAN/bankrekeningnummer nodig. Door deze informatie in te vullen, accepteer je de algemene voorwaarden van Stripe en geef je toestemming om bovenstaande informatie aan hen door te geven.

Deze informatie wordt dan geverifieerd door Stripe. Indien zij dit niet kunnen verifiëren, zal je om een aanvullende check gevraagd worden, waarbij je een kopie van je ID nodig hebt of een bewijs van jouw adres (zoals een brief van een officiële instantie gericht aan jou). Stripe zal deze informatie controleren en zodra jouw identiteit is geverifieerd ben je klaar om uitbetaald te worden. Je hoeft dit maar één keer in te vullen (tenzij je bijvoorbeeld je naam of IBAN wilt veranderen).

Deze informatie wordt veilig opgeslagen door Stripe. In het bijzonder de kopie van jouw ID en jouw IBAN zullen niet door United Wardrobe opgeslagen worden. Je kan het Privacy Beleid van Stripe hier lezen.

Als je in totaal meer dan €2.500,- aan uitbetalingen hebt ontvangen of als jouw uitbetaling er al langer dan 6 maanden over doet, zul je ook een kopie van jouw ID moeten uploaden zelfs als de eerste verificatie check goedgekeurd is.

Help ons jou te beschermen: pas op voor scammers!

We adviseren gebruikers om de nodige maatregelen te treffen om de persoonlijke gegevens te beschermen. Dit houdt in dat je deze niet deelt met andere gebruikers op ons platform. Verkopers krijgen enkel toegang tot een voor- en achternaam en een adres nadat er een verkoop heeft plaatsgevonden.

Ons veiligheidsteam werkt dagelijks aan het opsporen van oplichters en items die niet aan onze eisen voldoen. Ons team verlaagt dan ook proactief de kans op een miskoop. Het kan toch gebeuren dat jij in aanraking komt met één van deze. Bij de volgende situaties zouden jouw alarmbellen af moeten gaan:

• Gebruikers die jou vragen om jouw rekeningnummer, credit card nummer, Paypal account of andere persoonlijke informatie.
  • Gebruikers die jou vragen om geld direct naar hun over te maken, buiten het systeem van United Wardrobe om.
  • Gebruikers die jou vragen om via een ander platform te betalen.

Oplichters zullen meestal beginnen met vragen om informatie (zoals extra foto's) naar hun email adres of telefoon nummer te sturen. Ga hier niet op in! Hopelijk kunnen we oplichters zo samen bestrijden.